Tuesday, 12 July 2011

citer tentang pekerjaanku

assalammualaikum......

  ape citer arini aq nk kongsikn ngan korang pasal kesah hidup aq smase bekerje...,nk taw x??x nk?..x nk pn kesah ape aq, aq nk citer gak, haha.....,lme kot x update blog nie, arini bru trase nk bukak blog nie...,alang2 dh bukak ape lg, kasi post ckit kn...

  ari pertame gi keje konon buat mke baek jer, control2, haha xleh blah cam nerd je wat camtu, nasib la yg pekerje2 kat sni nie agk2 sebaye ngan aq, senng gak nk bergaul, xde la rse jangal sgt....,ape?keje ape??ha ah lpe nk bgtaw lak, aq keje pasang2 aircond, dh la sepatah haram aq x taw pasal aircond nie, mmg ari pertame tu blur gile, dok tengok je la diorang wa keje,dh macam bos lak rseny,haha....,pastu kne panjat ats bumbung 2 tingkat, naseb bab2 memanjat nie aq minat, snorok la rseny..., mse tu ade sorg pekerje nie kate kat aq " kite panjat2 nie xde insuran taw, law trjatuh mati camtu jela"....,tapi yg agk cabaran nie bleh lak mse kat ats bumbung tu nk repair outdoor aircond ( aircond yg bhgian luar tu ), bole lak ade sarang tebuan kat situ, dh la ats bumbung , mmg klw diorg kejar compem kne sengat punye lah...,tp nasib baek dpt bunuh tebuan tu, fuhhh slamat nyawa aq...,

  yg pekerje sume ade 4 org x masok aq, sume bujang lg dlm lingkungan 20 taun gitu la umur diorg,...,dh nme bujang kn so idup diorg pn mmg stail bujang la, makan bli kat luar, baju anta dobi, agk banyak pembaziran gak  la, tp kesah ape aq duit diorng bkn aq nye...,tp diorg nie kuat gle merokok, pantang bibir kering ckit, msti cri rokok nk gi hisap, dh la aq nie alah ngan asapny, mmg kne tahan je la jwbny,....,n yg x leh blah nie diorg nie pantang nmpk pompuan, msti nk kacaw, aq dh tergelak la tgk reaksi diorg, tp aq x jion ea,aq baek,hahaha...,n cam biasa sesuatu tu mesti ade masalah kn,. n masalahny aq nie org johor diorg lak sume pineng, dgn sleng pinengnye mmg agk kurang kefahaman ble brbual ngan diorg, smpi skrg nie pn masih x dpt nk faham sgt diorg cakap, susa2, nie la effectny ble org johor dok penng,...

  bos plak mmg best, sporting gle, tgk dri gaye die mmg x reti nk marah2, dax2 nie dtg lmbt setengah jam pn xdepn die marah...,n kekadang die blanje kitorg mkn tengahhari, xpn blanje air tme2 tgh wat keje,.., arito die bg aq testpen, pastu kate kat aq " nie testpen nie bwk smpi kt u, kenangan, nnt ko blaja kt dlm bilik aircond, tgk aircond terengat mse ko keje sni"..., haha hepi je kot keje ngan die, mmg sronok la keje kat sni...

ok la, nk citer sume byk lg, aq mle mls nk taip lg nie, so tu je aq nk citer,...

skian..........

5 comments:

  1. addy:mmg sume kencang jela,haha
    wani:naseb je nie coz bos die tu my fathers frenz

    ReplyDelete
  2. wahhh.. kawan kita bole repair pemampat la(outdoor). bgus sekali :D. klau aku panas aku cari ko. hehe

    ReplyDelete
  3. haha,cari cari jgn x cari, kawan pye pasal aq bg free, tp sgale peralatan ko tnggung la, aq nk repair cmne law xde equipmnt sgale

    ReplyDelete